top of page

Omgaan met faalangst - 4 tips van ElkeHi Fierce Lady,


Hoe gaat het met jou op deze zonnige namiddag? Ik was deze ochtend een beetje zenuwachtig voor de eerste editie van onze maandelijkse Connect at Breakfast. Zoals vroeger live in gesprek gaan en feedback krijgen op een vraag die in je hoofd speelt. Dat is ons idee van networking 2.0. Minder mensen en diepere connectie.

Jij hebt zeker ook een challenge waar andere leden je mee kunnen helpen. Vandaag ging het van onze relatie met sociale media tot hoe je evolueert van een sales job naar een people development rol of nog hoe je business development aanpakt voor een startup op een inclusieve manier. 

En we hadden het ook over faalangstVoelen jullie dat ook af en toe? 

Ik in elk geval nog altijd, ook al lijkt dat misschien anders aan de buitenkant. Dit zijn mijn 4 tips om ermee om te gaan.


👉🏾 Iets wat mij persoonlijk heel veel rust heeft gebracht, is het besef dat angst en onzekerheid er onlosmakelijk bij horen als je wil groeien. Als het er niet is, sta je wellicht een beetje stil. 

👉 Elke keer je dat interne stemmetje hoort ‘kan ik dat wel?’, vraag je dan eens af wat de oudere versie van jezelf zou zeggen. Durf wat vaker springen.


👉🏻 Ik hoorde Karen Bloemen onlangs in Touché op Radio 1 zeggen "Het leven gaat om keuzes maken. Ofwel laat je mensen naar je kijken. Ofwel laat je jezelf zien.Probeer die externe blik wat vaker los te laten.

👉🏼 Wat ook helpt is je angsten concreet maken. Benoem eens het ergste dat kan gebeuren. En laat het dan los.


En nog iets, als mensen je vragen voor een bepaalde rol, twijfel dan niet aan jezelf zeg gewoon ja, want het betekent dat ze er vertrouwen in hebben dat je het kunt. Laat je me weten hoe het loopt?

Tot snel,

Elke, Founder Fierce Ladies

elke@fierce-ladies.com


PS: Wil je ook het gevoel ervaren van een tribe die je echt vooruit helpt? Je vraag voorleggen aan andere leden tijdens Connect at Breakfast? De 3 vaardigheden leren die je echt nodig hebt om je volle potentieel te ontwikkelen? Bijleren van inspirerende rolmodellen? Behind the scenes gaan met leading ladies bij bedrijven uit diverse sectoren? Ik heet je van harte welkom. Lid worden doe je hier in 5 min. Je krijgt meteen toegang tot al onze activiteiten. Heb je nog vragen? Wellicht vind je het antwoord hier.

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page