Nog meer tips voor thuiswerk van jullie

Updated: Jun 4


Velen hadden vandaag hun eerste dag thuiswerk.

Fijn te lezen dat jullie aan de slag gingen met de negen tips die ik vanochtend deelde.

Ik kreeg enorm veel extra tips en deel er graag enkele hieronder.


Inge Van Wegens Gebruik een headset als je een Skype call of online meeting hebt. Zo ben je volledig gefocused op de dialoog.


Katrijn Faket Doe heel veel webex/teams calls - zet je camera aan - zoveel leuker ! (Rode lippenstift 💄 is een plus). Zet altijd 30’ calls - da’s net genoeg om efficiënt samen te werken.


Cindy Cauwenbergh Voorzie kleine beloningen voor jezelf: 'eerst abc afwerken dan tijd nemen voor thee en koekje' of 'eerst lekker eten maken en blokje om, dàn 2h écht voortdoen'.


Eva Van Remoortel Tijdens de middagpauze ga ik joggen/wandelen! In de mooie Pajotse natuur. Tijdens het lopen, laat ik alles bezinken, denk erover na en de uren daarna ben ik in super focus en zie ik alles klaarder! 🏃‍♀️👌.


Kris Hoet Zet een dagelijkse standup op met directe collega's, een korte videocall om door de dag te lopen. De meeste mensen die het gewoon zijn om thuis te werken zijn ook gewoon om alleen te werken, maar dat geldt niet zo voor de meeste die het nu ondervinden. Dus zet vast contact moment op met collega's.


Claire Tillekaerts Met zelfgemaakte koekjes ook ok?Sabrina Mattan Mag ik een tip beetje bijsturen? Die veel koffie ook eens vervangen door theetje. En fruit ipv koekjes en snoepjes. Kwestie van onze weerstand te verhogen hè 😉


Bieke Purnelle Het is de categorie daartussen (pubers en kleine kinderen die lastig is. ;-) 06u30 wakker, 09u30 pas in slaap, geen dutjes. Leve de schooltelevisie.


Dominique Jansen Om me te concentreren, moet ik echt in een cocon zitten. Spotify heeft een maximum concentration playlist. Met oortjes in lukt het me zonder probleem om een tweetal uren heel geconcentreerd door te werken. Bovendien word je dan ook niet afgeleid door het ‘lawaai’ van je huisgenoten.


Carolien Colpaert Slaap goed en volg je bio ritme en vraag je werkgever of je flexibel uren kan doen. Een dagje een uurtje minder. Flexibiliteit kan van beide kanten komen. Ook voor het beheren van de kinderen kan dit belangrijk zijn.


Eric uit Nederland op Twitter. Voordeel van #thuiswerk. Je kan de hond lekker tussen de middag uitlaten. Heerlijk. Wat wordt Julianadorp weer mooi met een beetje zon en kleur op de velden.


Veerle Hermans Heb aandacht voor de ergonomische basisregels, ook bij je thuiswerkplek. Er zijn al zoveel mensen met fysieke overbelasting, rug- en nekklachten. Het zou toch al te erg zijn dat deze crisis nog een staartje krijgt door een fikse toename van de cijfers … Enkele tips alvast via: https://radio1.be/je-laptop-plat-op-de-keukentafel-zetten-tijdens-thuiswerken-geen-goed-idee


Madeleine Alvarez Neem vooral zeker elk uur een korte stretch pauze. Sta op, beweeg, drink glas water en ont-span zodat je je daarna weer met energie kunt in-spannen.


Bea Ramaekers op Twitter. Een kwalitatieve (gaming)headset, afgesproken pauzes (meer, maar kortere: 5'), duidelijke richtlijnen & afspraken, organiseer je op voorhand (water, opladers, ...), een garden office pod kan een verademing zijn, s'middags een lunchwandeling, zeker s'avonds, music&chill...;-)


Veerle Huylebroeck Ook al is je 'thuis-bureau' een hoek van de tafel in het salon is / een geïmproviseerd tafeltje onder de trap of een aparte slaapkamer-omgetoverd-tot-bureau: ik noem die plek telkens ' mijn kantoor'. Zo ga ik elke dag om 8h30 ‘naar kantoor’, en verlaat ik ‘de zaak’ om  (bvb.) 18 uur. Terwijl het kantoor of de zaak slechts een paar stappen van de keuken verwijderd ligt.


Coronakrant.nl Tien tips om thuiswerken zo productief en prettig mogelijk te maken.
Heb jij nog leuke tips?

Deel ze met ons via WhatsApp 0476/505454 of mail welcome@elkejeurissen.com.

Ik verspreid je tips graag verder. Zorg goed voor jezelf en elkaar.

Warme groet,


Elke Jeurissen

Inclusive Leadership Expert, Founder Fierce Ladies


P.S.1 Wil je ook groeien en je volle potentieel ontwikkelen samen met andere inspirerende vrouwen? Word hier lid van de Fierce Ladies. Ontdek hier onze agenda voor de komende weken. Groeisessies, Academy, Behind the Scenes events en een wekelijkse online Members Meet Up op donderdag tijdens je lunchbreak.


P.S.2 Deze week mogen we Prof. Virologie Anne-Mieke Vandamme alles vragen over virussen en vaccins. Zij volgt alle evoluties rond Corona van dichtbij sinds het begin van dit jaar en vertegenwoordigt België bij de World Health Organisation. Haar TOPTIP voor thuiswerk? Als je een #avondmens bent, zet dan een wekker om te stoppen met werken. En slaap niet uit, want dan schuift je bioritme op en geraak je 's avonds niet in bed. Je creëert dan een soort jetlag.Fierce Ladies

Accelerating the full potential of all women in the workplace.

Quick links

Contact 

elke@fierce-ladies.com

+32 476 505 454

© 2020 Fierce Ladies | Pictures by Nadia El Makhfi & Inge Wachtelaer |  

General Terms & Conditions  |   Privacy Policy  |   Cookies  Policy  |   Website  Policy