top of page

.


Wat als de stemmen die aan bod komen in de Vlaamse media een echte weerspiegeling zouden zijn van onze diverse bevolking? De helft van de bevolking een vrouw, maar lang niet de helft van experten die aan bod komen in de media is een vrouw. Mensen van buitenlandse herkomst of mensen met een beperking komen nauwelijks aan bod als expert op radio, televisie, in kranten en magazines.

En daar gaan wij wat aan doen.

Ik ben heel trots om jullie vandaag te vertellen over een project waar ik samen met Mariam Harutyunyan de voorbije maanden aan werkte, de Expertendatabank van de Vlaamse overheid.

Die Expertendatabank bestaat al sinds 2008, maar we geven er een nieuwe push aan.

En jij kan ons helpen. De komende maanden willen we vooral veel experten motiveren om hun profiel aan te maken. Tijdens de zomer gaan we in gesprek met redacties om hen aan te sporen breder te kijken dan de 'usual suspects'. Dit najaar organiseren we maandelijkse Meet Ups tussen experten en journalisten rond een bepaalde expertise.

  • Wil jij je expertise delen met een breed publiek? Maak dan nu je gratis profiel aan op de expertendatabank via deze link. Het is helemaal gratis en je kiest zelf welke gegevens zichtbaar zijn en hoe je gecontacteerd wil worden door journalisten.

  • Twijfel niet te lang. Een expert ben je al, een expert in de media worden, dat leer je gaandeweg. Geloof me, zo ging het ook bij mij, en ik ben nog altijd zenuwachtig voor een interview met een journalist 😉

  • Mariam maakte deze 1 min. video met tips over hoe je een goed expertenprofiel maakt

  • Nadat je registreert als expert, krijg je meteen toegang tot een gratis online leervideo van 10 minuten die je daarbij helpt. Ik geef daarin een antwoord op de volgende vragen. Wat zoeken journalisten? Hoe koppel je jouw kennis aan de actualiteit? Hoe bereid je je voor op een interview? Het komt allemaal aan bod. Een expert ben je al, een expert in de media kan je worden.

Meer diverse stemmen zichtbaar maken in de Vlaamse media is echt nodig. Maak vandaag je profiel aan of deel deze oproep met een expert in je netwerk die meer zichtbaarheid verdient.

Jij doet toch ook mee?

Samen kunnen we echt het verschil maken.
5 views0 comments

Comments


bottom of page